dimecres, 10 d’abril del 2013

Roda de Premsa, presentació de la Campanya #29JContraelfeixisme


La CUP del Vendrell, la CGT Baix Penedès, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Arran El Vendrell-Col·lectiu la Trinxera, l'Ateneu Popular de Calafell, El Taulell de L'Arboç, el Col·lectiu Antipatriarcal La Ruda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans-Baix Penedès i EUiA del Vendrell, impulsen una campanya al territori que culminarà amb una manifestació nacional a la capital baix penedesenca.

En una roda de premsa conjunta, realitzada aquest dimarts, diverses organitzacions del Penedès han anunciat l'inici d'una campanya, contra el racisme i el feixisme. Els actes, que s'estendran durant els propers mesos, finalitzaran amb una gran manifestació, al Vendrell, el proper 29 de juny.

L'acte, que ha comptat amb la presència de membres de cadascuna de les entitats impulsores, així com de Quim Arrufat, diputat al Parlament de Catalunya per la CUP-Alternativa d'Esquerres, ha servit per donar conèixer el manifest de la campanya i  també alguns detalls.

Tal com han recordat, la campanya neix arran d'una denúncia que la formació xenòfoba PxC, amb 5 regidories al municipi vendrellenc, van presentar contra una militant de la CUP del Vendrell per una instància en la qual aquesta formació definia PxC com un partit racista i feixista.

El manifest de la campanya denuncia que “la crisi en la qual estem immersos ha permès l'aparició de partits d'extrema dreta” i recorda que situacions similars van permetre l'ascens al poder de Hitler a Alemanya i Mussolini a Itàlia.

El text fet públic avui destaca que “PxC ha crispat la convivència, aprofitant el descontentament social per atacar els més dèbils i aconseguir benefici electoral”.

El document també denuncia la normalitat institucional de què gaudeix actualment la formació ultradretana, així com la competència per la seva massa de vots, que ha provocat que altres partits hagin adoptat part d’aquest llenguatge contra la immigració.

El diputat Quim Arrufat ha volgut transmetre el suport a les mobilitzacions contra el racisme i el feixisme, “representat al Principat de Catalunya per PxC”. Tot just la setmana en què es compleixen 20 anys de la mort de Guillem Agulló, per part de feixistes, i el dia en què, l'alcalde de Burjassot ha intentat que Espanya 2000, formació racista i feixista igual que PxC, tingui espais públics de forma gratuïta.

També ha volgut deixar palès que “contra el feixisme i el racisme no calen discursos i posicionaments retòrics per quedar bé als plens municipals, sinó que no s'ha de deixar cap espai, ni deixar que creixi, contraargumentar cadascuna de les seves mentides i plantar cara al carrer per tal que no estiguin tranquils i fer-los sentir a ells la por que ells pretenen que senti la població immigrada i els col·lectius exclosos de la nostra societat”.

El calafellenc Ivan Montejo ha explicat que durant les properes setmanes es realitzaran diversitat d'actes i accions al territori, i que “la jornada del 29J no l'entenem com un acabament sinó com un punt d'inflexió”. També ha comentat que es contactarà amb altres col·lectius socials, sindicats, partits polítics i el teixit associatiu i veïnal per “lluitar contra els mites, les mentides i la demagògia que el discurs racista de PxC intenta inocular en la nostra societat”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada