dijous, 6 de juny de 2013

La plataforma #29JContraElFeixisme presentarà mocions als diferents ajuntaments de la comarca


La passada setmana els membres de la plataforma #29JContraElFeixisme van presentar, a l’Ajuntament del Vendrell, una moció de suport a la campanya contra el racisme i el feixisme que s’està duent a la comarca. L’escrit es va fer arribar als grups municipals del PSC, CiU, JpV i PP per tal que pugui ser debatuda al ple municipal del mes de juny. S’ha de recordar que, dels grups que tenen representació al consistori vendrellenc, PSC i ERC s’han adherit a la convocatòria antiracista.

El document també es presentarà a la resta de municipis de la comarca, així com al Consell Comarcal, per tal que les diferents administracions donin suport a les mobilitzacions contra el feixisme i el racisme que es faran durant aquestes setmanes i que conclouran amb una manifestació el 29 de juny al Vendrell.

El text presentat recorda que les migracions de persones en la cerca de millors condicions de vida no són un fenomen excepcional ni recent. També denuncia que la crisis en la qual estem immersos ha permès l’aparició de partits d’extrema dreta, amb un missatge populista i xenòfob. La plataforma contra el racisme i el feixisme considera que al Baix Penedès aquests valors estan representats per PxC, que compta amb 5 regidors a l’ajuntament vendrellenc, i considera que és hora de mobilitzar-se per expressar el nostre rebuig.

El text de la moció és el següent:


"Les migracions de les persones en la cerca de millors condicions de vida no són un fenomen excepcional ni recent. La història de qualsevol país o societat està marcada pels fluxos migratoris, en un sentit o en un altre. En les dues últimes dècades hem vist com els països europeus s’han convertit en receptors d’immigració, per, entre altres factors, la pobresa i la manca d’oportunitats en els països d’origen, i també per la possibilitat de prosperar en els països receptors. Així doncs,  hem vist com Europa, on durant segles la població emigrava a altres continents – i que avui dia torna a produir-se a causa de la crisi -, ha passat a ser destí de la immigració.

La crisi en la qual estem immersos ha permès, a casa nostra i a la resta d’Europa, l’aparició de partits d’extrema dreta, amb un missatge populista i xenòfob, que ha provocat una sensació distorsionada generalitzada sobre els privilegis dels immigrants vers els autòctons, la qual cosa ha generat una degradació de la convivència i un augment de la crispació social. És intolerable que en nom de la crisi es legitimin aquests tipus de discursos i s’encobreixin polítiques que atempten directament contra els col•lectius més desfavorits. No podem oblidar que circumstàncies semblants van permetre l’ascens al poder de Hitler, a Alemanya, i Mussolini, a Itàlia, entre d’altres.

Al Vendrell, i al Baix Penedès, com a la resta del territori, un dels partits que més bé representa aquesta demagògia ultradretana i xenòfoba és Plataforma per Catalunya (PxC). Des  que l’any 2003 aquesta formació aconseguí representació a l’Ajuntament del Vendrell hem pogut observar com any darrere any incrementava suports i vots; fins a arribar als 2328 vots (el 17’5%) a les darreres eleccions municipals del 2011, de tal manera que aconseguiren 5 regidories. La demagògia, les mentides, les amenaces i els rumors han estat el seu tret característic des de la seva irrupció. PxC ha crispat la convivència al municipi vendrellenc, aprofitant el descontentament social per atacar els més dèbils i aconseguir benefici electoral.

La formació xenòfoba no ha limitat la seva expansió al Vendrell. A altres municipis del Baix Penedès, com L’Arboç, amb un 5’07% dels vots, i Santa Oliva, amb un 5’55%, també han estat a punt d’aconseguir representació. A més a més, també van presentar candidatura a altres municipis del Baix Penedès, com Bellvei (3’81%) o Calafell (3’77%).

Hem d’esmentar, també, la presència de Via Democràtica, escissió de PxC, que també es va presentar al Vendrell (2’02%), Calafell (3’69%) i Bellvei (1'12%).

És l’hora de dir que ja n’hi ha prou, i de demostrar que volem una societat justa i cohesionada on tothom hi té cabuda. És l'hora de mobilitzar-nos per expressar el rebuig del nostre país i de la nostra ciutat al racisme i al feixisme, que només genera desigualtat i violència. És el moment de posicionar-se i deixar de mirar a un altre costat, ja que la nostra indiferència dóna força a les organitzacions racistes i feixistes.

Per tots aquests motius, la corporació municipal de l’Excel·lentíssim Ajuntament del Vendrell

ACORDA:

PRIMER.- Que donarà suport a les mobilitzacions contra el feixisme i el racisme que es faran durant aquestes setmanes i que conclouran amb una manifestació el 29 de juny de 2013 al Vendrell.

SEGON.- Que oferirà tot el suport a la plataforma organitzadora dels actes emmarcats en la campanya #29JContraelFeixisme per tal de que pugui portar a terme les mobilitzacions anteriorment esmentades".
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada